Over De Hooge Riet

Hooge Riet is een unieke plek in Ermelo. Recht tegenover het station, op steenworp afstand van het centrum. Een plek met een rijke historie die het verdient om opnieuw ontdekt te worden. De waardevolle monumentale gebouwen krijgen een nieuwe bestemming, de nood- en bijgebouwen maken plaats voor appartementen en woningen die passen bij de uitstraling van de omgeving.

De hooge riet ermelo

Een plek om te genieten

Het monumentale hoofdgebouw van De Hooge Riet straalt allure uit. Schitterende glas-in-lood-ramen, een statig bordes, pergola’s, theekoepels en een grote vijver met een bruggetje. Niet voor niets is De Hooge Riet volgens velen het mooiste gebouw van Ermelo. Het werd in 1939 ontworpen als sanatorium volgens de letterlijke betekenis een gebouw-dat-gezond-maakt. Na jaren van leegstand krijgt De Hooge Riet een nieuwe toekomst. Dat geldt voor het monument én voor het park! De Hooge Riet wordt een plek om te wonen en te genieten.

Park de Hooge Riet

Het park is in 1939 ontworpen door tuinarchitect Jan Vroon. Hij was specialist in het aanleggen van sanatoriumtuinen. Foto’s van toen tonen een prachtig aangelegd en onderhouden geheel met mooie zichtlijnen, groepen bomen, kronkelende paadjes, en natuurlijk de beeldbepalende vijver aan de voorzijde. De uitstraling van destijds wordt in ere hersteld. De Hooge Riet krijgt weer een park waar het fijn is om te zijn. Waar je naar toe gaat voor een wandeling of om op een bankje te genieten van de voorjaarszon. Woon je op De Hooge Riet, dan is het park het verlengde van eigen terras.

Duurzaam en natuurlijk wonen

Bouwen en tegelijkertijd de biodiversiteit borgen of natuurwaarde toevoegen. Kan dat? Ja zeker!  Met voorzieningen aan gebouwen of het aanpassen van een werkwijze of de te gebruiken materialen, kan veel bereikt worden voor de biodiversiteit en natuurwaarde. Denk aan inbouwkasten voor broedende vogels of vleermuizen, speciale dakpannen voor gierzwaluwen en slim omgaan met verlichting. Vanzelfsprekend wordt bij de herbestemming van De Hooge Riet onderzocht op welke wijze de monumentale panden en de nieuwbouw kunnen bijdragen aan de natuurwaarde. Duurzaam wonen op deze plek vraagt om balans tussen gebouwen en natuur.

Meer over duurzaam en natuurlijk wonen

Video:
Landschaparchitect Hank van Tilburg over De Hooge Riet

Wilt u niets missen? Meldt u aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Weet als eerste wanneer de inschrijving start
  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een woning 

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.