Over De Hooge Riet

Hooge Riet is een unieke plek in Ermelo. Recht tegenover het station, op steenworp afstand van het centrum. Een plek met een rijke historie die het verdient om opnieuw ontdekt te worden. De waardevolle monumentale gebouwen krijgen een nieuwe bestemming, de nood- en bijgebouwen maken plaats voor appartementen en woningen die passen bij de uitstraling van de omgeving.

De hooge riet ermelo

Een plek om te genieten

De Hooge Riet wordt niet alleen een plek om te wonen, het wordt ook een fijne plek om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en te genieten. De Hooge Riet is van Ermelo en voor Ermelo. Een wandeling door het park of een yoga les op het grasveld.

de-hooge-riet-natuur-park-omgeving

Duurzaam en natuurlijk wonen

Bouwen en tegelijkertijd de biodiversiteit borgen of natuurwaarde toevoegen. Kan dat? Ja zeker!  Met voorzieningen aan gebouwen of het aanpassen van een werkwijze of de te gebruiken materialen, kan veel bereikt worden voor de biodiversiteit en natuurwaarde. Denk aan inbouwkasten voor broedende vogels of vleermuizen, speciale dakpannen voor gierzwaluwen en slim omgaan met verlichting. Vanzelfsprekend wordt bij de herbestemming van De Hooge Riet onderzocht op welke wijze de monumentale panden en de nieuwbouw kunnen bijdragen aan de natuurwaarde. Duurzaam wonen op deze plek vraagt om balans tussen gebouwen en natuur.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Weet als eerste wanneer de inschrijving start
  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning 

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.