Het verhaal van De Hooge Riet

De Hooge Riet is een van de opvallendste gebouwen van Ermelo. Horizontaal, perfect symmetrisch en omgeven door een prachtig park. Veel mensen zijn in De Hooge Riet verpleegd en verzorgd. Inmiddels staat het gebouw al jaren leeg en is het verval zichtbaar. Het gebouw en het park zijn toe aan een nieuwe toekomst. En die toekomst is begonnen!

De hooge riet ermelo

Ontworpen met kwaliteit

80 jaar geleden opende De Hooge Riet haar deuren als sanatorium voor welgestelde patiënten. Ontworpen in Interbellumstijl door de Arnhemse architect E.J. Rothuizen, wiens werk wordt gekenmerkt door een hoge bouwkundige kwaliteit en zorgvuldige detaillering voor zowel het exterieur als het interieur.

de-hooge-riet-vijver-ermelo

Respect voor de historie

In het park vormen de gebouwen en het groen één geheel. Glooiende grasvelden, monumentale bomen, een grillig gevormde vijver en slingerachtige paden zorgen voor een karakteristieke parkachtige sfeer. Jarenlang geen onderhoud heeft echter zijn sporen achtergelaten. Uitgangspunt is de historische elementen zoals de vijver, de pergola’s, theekoepeltjes, parkbrug en terrassen en de monumentale bomen zoveel mogelijk te behouden. Tegelijkertijd hebben de jaren waarin geen onderhoud is gepleegd hun sporen nagelaten. Momenteel wordt onderzocht wat nodig is om de oorspronkelijke sfeer in ere te herstellen.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Weet als eerste wanneer de inschrijving start
  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning 

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.